Tätä aloitustekstiä kirjoittaessani on syyskuun 4. päivä vuonna 2020. Kirjoittajana toimii 40-vuoden tietämillä oleva mies. Projektissa on vahvasti mukana hänen samaa hyvää vuosikertaa käyvä vaimonsa. Lisäksi perheestä löytyy kaksi lasta.

Uskomatonta, että 10 vuoden haave ja viiden vuoden tavoite on vihdoin konkretisoitumassa. Välittäjältä pamahti juuri gmailiin tieto, että ostotarjouksemme unelmien järvenrantamökistä Etelä-Suomesta on hyväksytty. Olo on hämmentyneen onnellinen, jollain lailla myös epäuskoinen. Nytkö tämä oikeasti tapahtuu?

Ihan helpolla tähän tilanteeseen ei olla tultu. Olemme viimeisten vuosien aikana käyneet paikan päällä 100 kesämökissä pisin etäläistä Suomea. Uusimaa, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi, Päijät-Häme… Tapanamme on nimittäin ollut ensin käydä omatoimisesti kiinteistön rajalla kuikuilemassa ja paikkakuntaan tutustumassa, jonka jälkeen olemme vasta ottaneet tarvittaessa välittäjään yhteyttä. Näyttöjä on kertynyt 10-20 kappaletta. Mutta netistä. Huoh. Netistä mökkejä on tullut selailtua viimeisten vuosien aikana kirjaimellisesti tuhansia kohteita.

Mutta nyt näyttää siltä, että ei enää Oikotietä eikä Etuovea. Oma hiekkaranta etelään, sähköt, suuri rinnetontti, naapureilta suojaisa pihapiiri muttei erämökki, puhdas syvä järvi, hyväkuntoiset / remontoitavat rakennukset, joilla pääsee alkuun. Ja vielä: sopiva ajomatka sekä meidän budjettiin mahtuva hinta. The paikka on nyt löytynyt.

Nämä innostuneen odottavat alkusanat on hyvä lopettaa suomalaiseen klassikkoon. Samalla Mökkiblogi tulee virallisesti avatuksi. Enää ei tarvitse eksyneinä pyöriä tätä ympyrää vaan!

Ei ole punaista tupaa eikä perunamaata jonne yhdessä me tietä löydettäis milloinkaan ei ole niemen notkoo eikä saarelmaa kun me eksyneinä pyöritään tätä ympyrää vaan

Sir Elwoodin hiljaiset värit / perunamaa

Tervetuloa matkalle mukaan Mökkiblogin seuraajaksi!