Mainitse yksi rakennus tai rakennelma joka kuuluu mökin rannalle? Aivan. Laituri.

pixabay

Laiturivaihtoehtoja on lukuisia:

  • Muoviponttoonilaituri on perinteinen ja varma valinta suojaiselle ja riittävän syvälle rannalle.
  • Putkiponttoonilaituri on vakaampi ja kelluu matalammalla kuin muoviponttoonilaituri.
  • Betoniponttoonilaituri on tukeva, kestävä ja tyylikäs. Laituri on vedessä ympäri vuoden ja siksi lähes huoltovapaa.
  • Arkkulaituri sopii varsinkin kivikkoiselle ja karikkoiselle rannalle.
  • Pylväs- tai paalulaiturin pylväsrakenteena voi olla pohjaan juntattavat puupaalut joiden varaan rakennetaan laiturikansi tai sitten pylväs voi lähteä leveän pohjalevyn päältä, joka asettuu tukevasti kantavalle pohjalle.

Laiturivalmistajia ja malleja on myös lukuisia ja eri vaihtoehtojen selaamiseen saa tuhrattua useammankin päivän. Mökkiblogi auttaa asiassa ja ylläpitää Suomen virallista laiturilistaa, jossa on jo lähtövaiheessa mukana 40 eri laiturivalmistajaa ja jälleenmyyjää:

KATSO AJANTASAINEN LISTA: SUOMEN VIRALLINEN LAITURIVALMISTAJALISTA

Puuttuuko laiturilistalta tietty valmistaja? Onko sinulla kokemuksia tietyn valmistajan laiturista? Positiivisia vai negatiivisia? Minkälaisella rannalla laiturisi on. Kerro nämä asiat meille kommenttikentässä ja autat muita löytämään omalle mökkirannalle parhaiten sopivan laiturin.